Slik lager du en bryllupsnettside (Og jeg kommer med et supertips til slutt)

Alle bilder er tatt av meg, bryllupsfotograf Marte Bjørgum


Å lage en bryllupsnettside er en genial måte å samle all informasjon om den store dagen på ett sted.

I stedet for at gjestene sender meldinger med "Når starter vielsen igjen?" eller "Hva ønsker dere dere i gave?" “Hvordan blir det med transport og sånt?”, kan de finne ALT de trenger å vite på en ryddig og oversiktlig nettside.

Det høres kanskje komplisert ut, men det er faktisk ganske så enkelt å lage :-)

Her får du en steg-for-steg guide til hvordan du lager en bryllupsnettside, hva den bør inneholde, og hvilke plattformer som gjør jobben enklest.

Sarah og Joes forlovelsesfotografering på en VELDIG snørik dag i Liabygda <3

Hvorfor lage en bryllupsnettside?

En bryllupsnettside sparer deg for mye tid og meldingsutvekslinger til gjester, og gir gjestene en enkel og oversiktlig måte å finne informasjon på.

  • All info på ett sted – tidspunkter, sted, antrekk, gaveønsker og kontaktinfo

  • Gjestene slipper å sende meldinger om detaljer

  • Enkel måte å samle svar på hvem som kommer

  • Kan inkludere historier, bilder og praktisk informasjon

  • Gjør planleggingen mindre stressende

Ina og Stein Olav noen dager før den største dagen i deres liv <3

1. Velg en plattform

Det finnes mange enkle plattformer som lar deg lage en bryllupsnettside uten at du trenger å kunne noe om webdesign. Her er noen gode alternativer:

  • The Knot (theknot.com) – Gratis og superenkel å bruke. Tilpass designet, legg inn ønskeliste, og la gjestene svare på invitasjonen rett fra nettsiden.

  • Zola (zola.com) – Gir deg mulighet til å legge inn både gaveønsker og RSVP på én side. Mange fine maler å velge mellom.

  • Squarespace (squarespace.com) – Hvis du vil ha en mer personlig touch og større frihet med design, er Squarespace et godt valg. Krever litt mer oppsett, men gir en veldig profesjonell look.

  • WordPress + Elementor – For de som ønsker full kontroll over designet sitt, kan WordPress med Elementor-plugin være et godt valg. Litt mer avansert, men du kan lage akkurat det uttrykket du ønsker.

Velg en plattform som passer deres behov og tekniske ferdigheter. De fleste vil klare seg helt fint med The Knot eller Zola, mens Squarespace og WordPress gir mer frihet.

Så godt og trygt med mammas fang. Et bryllup kan være overveldende for de små, da er det godt at man får lov til å være liten <3

2. Hva bør nettsiden inneholde?

Selv om du kan fylle nettsiden med hva som helst, bør du fokusere på det viktigste først

  • Tid og sted!

    Gjør det enkelt for gjestene å finne ut hvor og når ting skjer. Inkluder tidspunkt for både vielsen, middagen og festen. Skriv hvor vielsen skjer og hvor festen skal være - skriv også adresse for de som ikke er så lokalkjente! Kan være fint her med en oversiktlig tidsplan for hele dagen.

  • Veibeskrivelse og overnatting

    Legg inn kart og praktisk info om hvordan gjestene kommer seg til stedet. Hvis mange kommer langveisfra, kan det være lurt å anbefale hoteller eller andre overnattingsmuligheter i området. Kanskje legge til informasjon om taxi-selskap og telefonnummer til taxi, både til bryllupet og til hjemturen eventuelt. Om dere setter opp en buss som kjører folk til/fra et sted, legg med informasjon om det.

  • Dresscode og praktisk info

    Er det formelt eller uformelt? Skal de ha med skift til festen? Er det spesielle hensyn de må ta? Dette er viktig for gjestene å vite. Bunad? Farger? Skal festen være utendørs - turklær eller pent? etc.

  • RSVP

    RSVP står for Répondez s'il vous plaît, som er fransk for "Svar, vær så snill". Det betyr at vertene ber gjestene om å bekrefte om de kommer eller ikke. I bryllupssammenheng brukes RSVP for å få en oversikt over antall gjester. Bruk nettsiden til å la gjestene melde fra om de kommer. Mange plattformer har en RSVP-funksjon, hvor gjestene enkelt kan registrere seg - det anbefales, så har dere alt samlet på ett sted!

  • Gaveliste eller pengeønsker

    Hvis dere har en ønskeliste, kan dere linke til den her. Hvis dere heller vil ha pengegaver, skriv det på en hyggelig måte. Her er et eget blogginnlegg om hvordan dere kan ønske dere penger! :-)

  • Deres historie <3

    Hvis dere vil gjøre nettsiden mer personlig, kan dere legge inn historien om hvordan dere møttes, forlovet dere, eller morsomme minner sammen. Skriv litt om familiene deres også, det er kjekt for gjestene å bli bedre kjent med de også.

  • Bilder

    Legg inn forlovelsesbilder eller noen koselige bilder av dere sammen – det gjør nettsiden mer levende og personlig.

  • “Ofte stilte spørsmål”.

    Lag en hel haug med spørsmål og svar. (Feks: Når bør vi ankomme vielsen? Hvor lenge før… Når er festen ferdig? Hva om vi blir syke? Kan jeg legge ut bilder på sosiale medier under bryllupet? Blir det et fellesbilde? Kan vi ta med barn? Er det OK med sang-forespørsler før/under festen? Skal dere ha DJ eller Spotify, eller kanskje live-musikk? Jeg har matallergi, hva gjør jeg? Hvor kan vi dele bildene vi tar under bryllupet? Kan jeg holde en tale eller en skål? Kan jeg få danse selv om jeg ikke kan å danse…? hihih”)

  • Kontaktinfo

    Har dere en toastmaster eller noen gjestene kan kontakte ved spørsmål? Legg inn navn og nummer her. Eventuelt legg også inn kontaktinformasjonen til forloverne eller andre viktige personer i bryllupet. Gjør det så enkelt som mulig for gjestene å få tak i folk de trenger å snakke med.

Veronica og Kjell Inge på bryllupsdagen. LITT emosjonelt!! <3

3. Gjør nettsiden personlig

Velg farger og bilder som matcher bryllupets stil. De fleste plattformer har fine maler, så du trenger ikke designe alt fra bunnen av. (Tenk på nettsiden som en digital invitasjon – den skal føles som en forlengelse av bryllupet deres.)

4. Del nettsiden med gjestene

Når nettsiden er klar, må du sørge for at gjestene finner den

  • Legg lenken i bryllupsinvitasjonen

  • Send den på e-post til gjestene og alle andre som skulle trenge informasjon om bryllupet. (Som fotograf vil jeg veldig gjerne ha tilgang til den siden, f.eks)

  • Del den i en lukket Facebook-gruppe for bryllupet

Gjør det enkelt for gjestene å finne frem, så slipper dere masse unødvendige spørsmål underveis.

5. Oppdater nettsiden hvis noe endrer seg

Hvis det skjer endringer i programmet, må du huske å oppdatere nettsiden, så slipper du å sende ut meldinger til alle.

Det kan være ting som:

  • Oppdatert tidsskjema

  • Endringer i meny eller allergitilpasninger

  • Påminnelse om RSVP-frist

BONUSTIPS - EGEN BRYLLUPS-E-POST! :-D

Å opprette en egen bryllups-e-postadresse er en genial måte å holde styr på alt bryllupsrelatert på ett sted!

Med en dedikert e-post unngår du at viktige meldinger fra leverandører, gjester og lokalet forsvinner i innboksen din blant reklame og jobb-e-poster.

Det gjør det også enklere for gjestene å kontakte dere med spørsmål, og dere kan bruke den til å administrere RSVP-svar, sende ut oppdateringer og koordinere detaljer.

Når bryllupet er over, kan dere enkelt avslutte eller ignorere den – uten at den personlige e-posten deres blir fylt opp med bryllupsreklame i flere år fremover. Praktisk, ryddig og stressreduserende! :-)

Send meg gjerne en uforpliktende e-post om du lurer på noe!

Lykke til!

Sarah og Joe på forlovelsesfotograferingen deres. For en utsikt!

Forrige
Forrige

Bedriftsfotografering - Bøyd Skje i Ålesund

Neste
Neste

Hvordan ønske seg penger til bryllupet – uten at det blir kleint??